Відбулись громадські слухання стосовно електронних петицій

9 березня 2017 року відбулися громадські слухання щодо внесення доповнень до Статуту територіальної громади міста Лебедина (електронні петиції). На обговорення було винесено питання стосовно звернень до Ленбединської міської ради з електронними петиціями через офіційний веб-сайт міської ради або веб-сайт громадського об’єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції.

У громадських слуханнях взяли участь члени громадської ради, депутати міської ради, посадові особи виконавчого комітету Лебединської міської ради, представники засобів масової інформації, громадських організацій, мешканці міста.

З метою виконання вимог Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції від 2 липня 2015 року № 577-VIII та відповідно до розпорядження міського голови № 20 – ОД «Про ініціювання доповнень до Статуту територіальної громади», міським головою ініційовано внесення доповнень до Статуту. А саме доповнити главу 16 «Колективні та індивідуальні звернення жителів міста до органів і посадових осіб міського самоврядування» статтею 55-1 такого змісту:

«Громадяни можуть звернутися до міської ради з електронними петиціями через офіційний веб-сайт міської ради або веб-сайт громадського об’єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції.

Електронна петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Електронна петиція, адресована міській раді, розглядається за умови збору на її підтримку не менше ніж 200 підписів громадян протягом не більше трьох місяців із дня оприлюднення петиції.

Порядок розгляду електронної петиції, визначається рішенням сесії Лебединської міської ради.

Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як електронне звернення громадян.

У разі визнання за доцільне викладені в електронній петиції пропозиції можуть реалізовуватися міською радою шляхом прийняття з питань, віднесених до її компетенції, відповідного рішення».

За підсумками громадських слухань прийнято рішення погодити внесення доповнень до Статуту територіальної громади міста Лебедина.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *