«Жіночий погляд» Олени Маркович

07 березня 2017 року, напередодні Міжнародного дня жінок і миру, в Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва відкрилася виставка  молодої та талановитої художниці Олени Маркович – “Жіночий погляд”.

Більше двадцяти різножанрових робіт прикласили виставкову залу музею. Серед них: пейзажі, портрети, композиції, але найбільше – натюрмортів. Роботи виконані олійними фарбами на полотні.

Родом Олена з Донецька. Була студенткою Харківської академії дизайну і мистецтв. Крім того, вчилася в майстерні портретно-жанрового живопису. Брала участь у багатьох національних та міжнародних виставках та пленерах.

У 2010-му році Олена Маркович стала Членом Національної спілки художників України (молодіжне об’єднання). Її роботи люблять і цінують у багатьох країнах.

Експресивні та водночас чуйні роботи якнайкраще відображають не тільки характер, а й авторський почерк молодої художниці. Розповідаючи про свою виставку, Олена відзначила, що хотіла показати те, що її надихає – краса оточуючого світу.

Оригінальний та самобутній стиль художниці відзначили всі присутні на виставці. Легкість кисті, ретельне промальовування деталей та яскраву колірну палітру відзначила перший заступник міського голови Ольга Зікєєва. Керуючий справами виконавчого комітету Сергій Подолько передав художниці подяку міського голови Олександра Бакликова з нагоди відкриття персональної виставки в місті Лебедині.

«Її твори сповнені енергією сонця і життя, яскравими барвами, а живопис є теплим і позитивним. Кожна робота сповнена свіжості і радості, поетики і романтики», – поділився своїми відчуттями історик та мистецтвознавець Володимир Кравченко.

Не дивлячись на достатньо широкі мазки, художниця дуже тонко відчуває тему кожної із робіт. Споглядаючи на них, складається враження, що створені вони на одному диханні.

Серед перших відвідувачів виставки – студенти художнього відділення  та викладачі Лебединського педагогічного училища ім. А.С. Макаренка, які із задоволенням спілкувалися із художницею, цікавлячись презентованими роботами, кожна із них – неповторна. А всі вони  налаштовують на позитивний, навіть кілька романтичний, лад. Їх цікаво розглядати, мріючи про щось приємне. Вони легкі до сприйняття і залишають в душі радісний настрій. Тож, рекомендуємо їх побачити власнооч!

Познайомитися з виставкою можна впродовж наступного місяця за адресою: пл. Волі, 17, тел. для довідок 2-18-81.

[layerslider id=”197″]

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *