Тема кохання у мистецтві

14 лютого, у день всіх закоханих, в Лебединському міському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва щиро вітали всіх відвідувачів. Музейна аура любові, краси і добра, що склалася за майже століття існування музею, налаштовувала гостей на відповідний лад. Традиційно, у День Святого Валентина, в музеї проходять цікаві заходи… ідеєю цього року стала тема кохання у живописі та музиці.

«Кохання – одне з піднесених, шляхетних і прекрасних почуттів! Без нього наше життя неможливе!». В цих словах була закладена головна теза програми, яку музейні працівники підготували для учнів 10-го класу Лебединської ЗОШ №1.

Атмосферу свята забезпечували жіночі портрети, картини та гравюри XVIII – XIX століття на стінах виставкового залу та музичний супровід, у виконанні учнів та викладачів Лебединської дитячої школи мистецтв.

 

В основу заходу покладено традиції святкування цього дня на прикладі романтичної історії кохання між Вірою Бухаріною та Миколою Анненковим, чия мистецька колекція із села Бобрового (Лебединський повіт) стала частиною зібрання Лебединського музею.

Родзинкою свята стали конкурси, в яких учні ЗОШ №1 показали свої знання та здібності, а учасники отримали символічні подарунки.

Музичний супровід програми повністю відповідав тематиці заходу. Бурхливими оплесками зустрічали присутні виступи піаністів Олксандра Ревуцького («Музика душі» А. Туссена) та Сергія Андрєєва («Ноктюрн» Ф.Шопена). Зворушили всіх й виступи вокалістів Вадима Харова («Средь шумного бала») та Єлизавети Зелінської («Місяць на небі»). Сентиментальна музична композиція прозвучала у виконанні – віртуоза гітари Андрія Суворова.

Протягом, майже, години учасники заходу проявляли щиру зацікавленість святом та були у захваті від створеної організаторами святкової атмосфери!

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *