Підстави для підвищення ціни за проїзд будуть досліджені

26 січня у приміщенні міськради пройшло обговорення можливого підвищення ціни за проїзд у громадському транспорті. У обговоренні прийняли участь безпосередньо посадові особи місцевого самоврядування, депутати міської ради, перевізники та громадськість міста. Зокрема, міський голова Олександр Бакликов зазначив, що станом на сьогодні ніякого затвердженого підвищеного тарифу на проїзд не існує. А заступник міського голови Ольга Зікєєва пояснила, що допоки не затверджена остаточно робоча група для відстеження пасажиропотоку та вивчення підстав для підвищення ціни на проїзд, ніяких розрахунків не може бути здійснено.

Причини та підстави для підвищення тарифу на проїзд озвучили представники перевізників міста, зокрема, увага акцентувалася на піднятті мінімальної заробітної плати та підвищенні податків, які сплачують працедавці за кожного найманого працівника. Крім цього, за словами перевізників, на формування плати за проїзд впливає здорожчання палива. У зв′язку із перерахованими факторами підвищується вартість технічного та медичного обслуговування транспортних засобів перевізниками.

У ході обговорення представниками від громадськості було запропоновано дещо змінити підхід до обраховування ціни за проїзд, ввести контроль за кількістю пасажирів на рейсах.

Робоча група, яка займатиметься детальним дослідженням ціноутворення за проїзд сформована, до її складу входять представники виконкому міської ради, депутати міської ради. Запрошуються представники від громадськості для участі у робочій групі. Пропозиції від всіх небайдужих громадян приймаються до понеділка 30 січня.

Відділ з питань внутрішньої політики

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *