Чи бути Лебединській об’єднаній громаді?

Після цілого року роздумів, а саме стільки минуло з часу затвердження обласною радою перспективного плану формування територій громад, в Лебедині всерйоз заговорили за впровадження реформи місцевого самоврядування.

22 листопада 2016 року в актовому залі Лебединського медичного училища ім. проф. М.І. Сітенка перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Марченко та начальник Департаменту економічного розвитку і торгівлі Олександр Сітак зустрілися з представниками міської і районної влади Лебедина, депутатами та головами селищних і сільських рад Лебединського району. Мета зустрічі – створення об’єднаних територіальних громад на території району.

Під час зібрання керівники області та представники місцевої влади обговорили можливість об’єднання усіх громад в межах району і створення Лебединської об’єднаної територіальної громади. Озвучувалися також пропозиції створення трьох ОТГ – Лебединської, Будильської та Штепівської.

5415

5418

Олександр Марченко разом із директором Центру розвитку місцевого самоврядування Олександром Хоруженком та координатором Офісу реформ у Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України Ніною Мельник окреслили присутнім на зустрічі перспективи реформи децентралізації. Говорили про фінансові можливості та отримання додаткових повноважень для розвитку ОТГ.

Своє бачення ситуації висловив і міський голова Олександр Бакликов. Він переконаний, що об’єднання громад стане підгрунтям для  економічного зростання, підвищення самодостатності територіальної громади, розвитку території та покращення добробуту їх мешканців. А в результаті – це підвищення ефективності вирішення проблем громади.

5416

5417

Олександр Бакликов також виступив з ініціативою щодо створення об’єднаної територіальної громади в межах району з центром у Лебедині. Цю ініціативу вже обговорюють в окремих сільських громадах.

А поки в Лебедині та районі триває обговорення реформи, 14 об’єднаних громад Сумщини, які утворилися в цьому році, активно готуються до виборів 18 грудня.

5420

5419

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *