Поблизу Троїцького кладовища росте стихійне сміттєзвалище

Величезний смітник росте з кожним днем по периметру огорожі усього Троїцького кладовища, що на вулиці Ватутіна.

Гори сміття, подекуди вище паркану кладовища, утворюються там мало не щодня. Люди стягують туди не тільки гілля з дерев, зрізані кущі, опале листя, а також побутове і хатнє сміття та інший непотріб.

Із розірваних собаками пластикових пакетів, сміття розноситься вітром по всій вулиці Ватутіна та вулиці Русіянова. Добре, що на вулиці осінь, але у літній період сморід стоїть такий, що можна собі уявити.

такий вигляд мала територія до прибирання

5118

5119 5120

5121

«Із усіх несанкціонованих  сміттєзвалищ міста, цей смітник виглядає найбільш цинічно, так як створили його самі ж мешканці прилеглих до кладовища вулиць», – говорить директор КП «Комбінат благоустрою» Володимир Піщанський. – Адже, ні з Сумської чи Тараса Шевченка сміття туди не везуть.

Кожного ранку, прибираючи навколо кладовища, працівники комунального підприємства дивуються вихованню окремих мешканців міста. «Це ж, як у церкву принести сміття», говорять прибиральники.

І це при тому, що вже більше 5 років КП «Комбінат благоустрою» пропонує послуги по вивозу побутового сміття із приватного сектору. Вартість такого «задоволення» складає лише 6 грн. 96 коп. на 1 людину в місяць. Проте, як свідчить практика, людям легше викинути сміття у святому місці, аніж заплатити 7 грн. на місяць.

19 жовтня 2016 року працівники КП «Комбінат благоустрою» прибираючи це сміттєзвалище, знову пропонують мешканцям прилеглих вулиць укласти договори на вивіз побутового сміття із приватного сектору. За довідками звертайтесь, будь-ласка, за адресою: вул. Гастелло, 31  КП «Комбінат благоустрою» (тел. 5-12-68), або через депутата закріпленого за вулицею.

5116

5115

Наголошуємо, що вивіз сміття до кладовища – є порушенням правил благоустрою та, згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на порушників чекає штраф від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 340-1360 гривень.

територія після прибирання

5125

5126 5127

[layerslider id=”173″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *