На порядку денному – готовність до опалювального періоду

Питання готовності міста Лебедина до опалювального періоду 2016/2017 років обговорювалося 10 жовтня 2016 року під час останньої апаратної наради у міського голови Олександра Бакликова.

Учасниками наради обговорені практичні аспекти готовності котельного господарства міста, а також проблемні питання у розрізі котелень та споживачів послуг теплопостачання. Розглянуто питання початку опалювального сезону в місті Лебедині – достроково, у зв’язку із погодніми умовами.

Інформуючи присутніх про стан справ, директор КП «Лебединтеплоенерго» Павло Любивий відзначив, що до роботи в опалювальний період 2016/2017 рр. підприємство планує включити 6 котелень та 1 топкову, на яких знаходяться 25 котлів із потужністю 15,6 Гкал/год і довжиною тепломереж 5,08 км (в двохтрубному обчисленні).

Під час підготовчого періоду підприємством було проведено необхідний комплекс робіт від чистки до ремонту і налогодження котельного обладнання, запірної та регулюючої арматури, системи газопостачання, автоматики безпеки, тощо. Для диверсифікації джерел палива, підприємством закуплено та встановлено 6 водогрійних котлів на альтернативному виді палива, сумарною потужністю 2,37 Гкал.

Основним видом палива, на якому працюватимуть котельні цього оплювального періоду буде природний газ. Зокрема, виключно на газу працюватимуть котельні по вул. Першогвардійська, 18 та Т.Шевченка, 63. 2 котельні (Руднєва, 22 та Сумська, 18) – працюватимуть на дровах; 2 котельні (Героїв Майдану, 24 та Олешнянський тупик) – на пелетах.

На сьогоднішній день, 3 котельні (Руднєва, 22, Тараса Шевченка, 63 та Героїв Майдану, 24) можуть розпочати опалювальний період за першою вказівкою. По іншим котельням, підприємство розраховує найближчими днями встановити газові лічильники після вхідного контролю в ПАТ «Сумигаз».

При підготовці до опалювального періоду, підприємством також проведено випробування теплових мереж підвищеним тиском. В результаті цього випробування були виявлені три пориви тепломереж по котельням: Першогвардійська, 18, Олешнянський тупик та Героїв майдану, 24. Пориви були виявлені та усунені. Підприємством також проведені роботи щодо заготівлі 500 куб. м дров.

Вцілому, КП «Лебединтеплоенерго», на думку Павла Любивого, готове до опалювального періоду. Проте оптимізму керівника не поділяє міський голова Олександр Бакликов, який дав суворе доручення – терміново вирішити питання встановлення газових лічильників на 3-х котельнях та негайно підготувати їх до роботи.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *