Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–липні 2016р. в області вироблено 33,3 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі), молока – 247,1 тис.т, яєць – 251,0 млн.шт.
Перевищили рівень аналогічного періоду 2015р. по виробництву м’яса сільгосппідприємства (які складають оперативну звітність) 8 районів Сумщини: Путивльського, Шосткинського, Кролевецького, Середино-Будського, Роменсь-кого, Сумського, Конотопського та Липоводолинського.
Виробництво молока проти січня–липня 2015р. збільшилося у 7 районах області, а найбільше – у сільгосппідприємствах Лебединського – на 26,0%, Шосткинського – на 22,5% та Конотопського – на 17,9%. Середній надій молока від однієї корови (у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада) збільшився проти січня–липня 2015р. на 57 кг і становив 3050 кг.
Чисельність поголів’я худоби на 1 серпня 2016р. в усіх категоріях господарств становила 160,3 тис.голів великої рогатої худоби, у т.ч. корів – 84,5 тис.голів; свиней – 147,3 тис.голів; овець та кіз – 45,6 тис.голів; птиці – 7,4 млн. голів.