За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні–червні 2016р. в області вироблено 29,4 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі), молока – 205,6 тис.т, яєць – 207,3 млн.шт.
Перевищили рівень аналогічного періоду 2015р. по виробництву м’яса сільгосппідприємства, які складають оперативну звітність, 8 районів Сумщини, з них найсуттєвіше: Кролевецький – на 14,5%, Шосткинського – на 9,3%, Серединобудському – на 7,8%.
Виробництво молока проти січня–червня 2015р. збільшилося також у 8 районах області, а найбільше – у сільгосппідприємствах Лебединського – на 28,6%, Шосткинського – на 24,8% та Конотопського – на 19,3%.
У порівнянні з січнем–червнем 2015р. у сільгосппідприємствах області середній надій молока від однієї корови (у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада) збільшився на 76 кг і становив 2566 кг.
Чисельність поголів’я худоби на 1 липня 2016р. в усіх категоріях господарств становила 161,5 тис.голів великої рогатої худоби, у т.ч. корів – 84,9 тис.голів; свиней – 149,3 тис.голів; овець та кіз – 47,6 тис.голів; птиці – 7,3 млн. голів.