Сільгосппідприємство за бажанням може перейти зі спецрежиму на загальну систему оподаткування ПДВ

Застосування сільськогосподарським підприємством – платником ПДВ спеціального режиму є правом такого підприємства, а не його обов’язком. У зв’язку з цим сільськогосподарське підприємство – платник ПДВ не позбавлено права переходу із спеціального режиму на загальну систему оподаткування ПДВ за добровільним рішенням.

Для цього підприємство-платник ПДВ має подати до контролюючого органу, в якому він зареєстрований як суб’єкт спецрежиму, реєстраційну заяву на загальних умовах за формою № 1 -ПДВ з позначкою “Перереєстрація”.

Контролюючий орган протягом 3 робочих днів від дня отримання такої заяви знімає сільськогосподарське підприємство з реєстрації як суб’єкта спеціального режиму. При цьому дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а датою виключення з реєстру суб’єктів спеціального режиму є дата внесення відповідного запису до такого реєстру.

Починаючи з дати виключення сільгоспвиробник має подати до органу фіскальної служби  за місцем податкового обліку виключно податкову декларацію з ПДВ із позначкою “0110”.

Право застосування сільськогосподарським підприємством – платником ПДВ спеціального режиму передбачено пунктом 209.1 статті 209 Податкового кодексу України.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *