ІНФОРМАЦІЯ про вжиті заходи щодо протидії корупції та про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень упродовж 2015 року на територіях, що підпадають під юрисдикцію Роменської місцевої прокуратури

Органами прокуратури на територіях, що підпадають під юрисдикцію Роменської місцевої прокуратури, упродовж 2015 року, вжито ряд заходів щодо протидії корупційним проявам.

Проводячи на початку року заходи координаційного характеру, прокурорами визначено пріоритетні напрямки спрямування зусиль правоохоронців, в тому числі узгоджено спільні заходи з викритття, припинення та розслідування корупційних правопорушень.

Упродовж року прокурорами спрямовано до суду обвинувальні акти у двох кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення.

Так, прокуратурою Лебединського району спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом привласнення державних грошей в сумі 14,8 тис. грн. шляхом зловживання службовим становищем начальником відділення поштового зв’язку с. Малий Вистороп підприємства «Укрпошта» Рот Ю.В., за результатами судового розгляду якого постановлено обвинувальний вирок. Заподіяні державі збитки засудженою добровільно відшкодовані в сумі 1,3 тис. грн., позов підприємства задоволений на суму 13,5 тис. грн.

Роменською міжрайонною прокуратурою до суду надіслано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом привласнення коштів Роменського КХП ДП ДАК «Хліб України» шляхом зловживання службовим становищем, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.Вжиті заходи цивільно-правового характеру для відшкодування заподіяної злочином шкоди в сумі 45,5 тис. грн.

Загалом органами прокуратури складено та надіслано для розгляду в суди 10 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Судами розглянуто дев’ять справ з накладенням на правопорушників адміністративних стягнень у вигляді штрафів, зокрема:

  • за ст. 172-4 КУпАП – порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності – 1 особу;
  • за ст. 172-6 КУпАП – порушення вимог фінансового контролю – 2 особи;
  • за ст. 172-7 КУпАП – порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів – притягнуто 6 осіб.

До адміністративної відповідальності притягнуто 6 депутатів місцевих рад, 1 сільського голову, 1 керівника комунального підприємства та 1 посадовця райдержадміністрації.

За територіями правопорушників притягнуто до відповідальності: 3 – у Роменському районі, 3 – у Лебединському районі, 2 – у Липоводолинському районі та 1 – у Недригайлівському районі.

Загалом судами на правопорушників накладено штрафів на суму         6460 грн. Розміри стягнень становлять від 170 грн. до 5100 грн.

Керівник Роменської місцевої прокуратури
В. Кузченко

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *