Друга сесія міської ради

18 грудня ц.р. депутати Лебединської міської ради зібрались на пленарне засідання вже другої сесії. На порядку денному у них перебувало 18 питань, в тому числі й затвердження Регламенту та багато інших.

Розпочалося пленарне засідання із повідомлень, які зачитав міський голова Олександр Бакликов. Зокрема, в міській раді створені 3 депутатські фракції:

– ВО «Батьківщина» у складі 7 депутатів, голова – Оксана Карпенко;
– БПП «Солідарність» у складі 6 депутатів, голова – Андрій Мартишко;
– Радикальна партія Олега Ляшка у складі 5 депутатів, голова – Юрій Савеко.

Також, у зв’язку з відсутністю в місті секретаря міської ради Олексія Волошина, який перебуває в зоні АТО, на період пленарного засідання його обов’язки колеги поклали на депутата Наталію Прокопченко.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного, депутати затвердили зміни міського бюджету на 2015 рік, що мали соціальну орієнтацію, та перейшли до розгляду Регламенту Лебединської міської ради. Внісши низку правок та уточнивши окремі статті, депутати затвердили Регламент за основу, вирішивши доповнити його на наступній сесії.

2913

2914

Затверджено, із правками та уточненнями, Положення про постійні депутатські комісії міської ради та звіт управління економічного розвитку та торгівлі «Про виконання програми підтримки малого підприємництва».

Одноголосно голосували депутати й за низку економічних питань, що стосувалися прийняття у комунальну власність майна, затверження Переліку майна, що пропонується до відчуження у 2016 році, тощо.

Підтримані депутатами й проекти рішень про встановлення надбавок заступникам міського голові та внесення змін до Програми висвітлення діяльності міської ради у ЗМІ на 2015 рік.

2916

2917

Активне обговорення серед депутатів викликав розгляд питання щодо створення місць для ярмаркової торгівлі промисловими товарами на території міста (детальна інформація з цього питання нижче на цьому ж сайті).

Були розглянуті та прийняті рішення з блоку земельних питань. Зокрема, депутати дали згоду на затвердження технічної документації із землеустрою та встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), тощо.

Загалом, незважаючи на дискусії та різне бачення окремих питань, які перебували на розгляді сесії, засідання було дуже демократичним. Як відзначив міський голова “головне, що є діалог між депутатами”, адже лише він допомагає прийти до компромісу та правильно вирішувати важливі для міста питання.

Слід також відзначити, що 18 грудня свій день народження відзначив депутат міської ради Микола Смірнов, якого від імені депутатів привітав міський голова Олександр Бакликов.

2918 

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *