Виплата пенсій: вибір за пенсіонером

Кожен пенсіонер заслуговує на дбайливе  ставлення та найкращі умови обслуговування. Для цього чинним законодавством України пенсіонерам надано право самостійно обирати установу, яка буде здійснювати безпосередню виплату належних їм сум пенсій. Сьогодні пенсіонери Лебединщини самостійно обирають яким чином отримувати пенсію – через відділення поштового зв’язку або через банківську установу. Завдяки їх вибору сьогодні ситуація в місті та районі така: половина пенсіонерів обслуговується поштою, половина банківськими установами.

На разі, доставка пенсій через відділення поштового зв’язку є для Пенсійного фонду України платною, а через банківські установи – безкоштовною. Тож, з метою заощадження державних коштів, обсяг пенсійних виплат через банківські установи за 8 місяців 2015 року склав 85029,8 млн. грн., що в свою чергу дало можливість зекономити близько 1070,2 тис. грн.

З кожним роком все популярнішими стають банківські установи, які уповноважені надавати ряд послуг і можливостей для людей літнього віку. Адже, здійснення виплати пенсій через банківські платіжні картки не тільки відкриває для літньої людини нові можливості щодо комплексного обслуговування, але й економить її вільний час. Переваги одержання пенсії через банки очевидні. І багато пенсіонерів вже давно змогли їх оцінити. Перш за все, що є зручним – отримання пенсій в будь-якій частині країни і у будь-який зручний час, а також можливість зняти з рахунку не всю пенсію, а тільки необхідну суму, також, можливість робити платежі з пенсійного рахунку, оплачуючи в такий спосіб комунальні та інші послуги, не виходячи з власного дому.

Щорічно Пенсійний фонд України за результатами конкурсного відбору визначає перелік банків, які можуть надавати послуги з виплати пенсій. Найголовніша вимога до таких банків – це їх надійність та якість обслуговування.

Найбільшу кількість пенсіонерів, а саме 4321 осіб, або 58,4% загальної чисельності одержувачів пенсійних виплат через банківські установи, обслуговує ПАТ КБ «Приват Банк». Другу позицію займає АТ “Державний ощадний банк України”, послугами якого користуються 1709 пенсіонерів або 23,2%. Значну кількість пенсіонерів обслуговують АТ “Райффайзен Банк Аваль” – 9,5% та інші банки.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *