За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні–серпні 2015р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 37,3 тис.т, молока – 287,0 тис.т, яєць – 293,7 млн.шт. Порівняно з аналогічним періодом 2014р. обсяги виробництва молока, м’яса та яєць складають 97,7%, 94,2% та 93,8% відповідно.
У сільськогосподарських підприємствах виробництво молока збільшено на 4,8%. Обсяги виробництва м’яса та яєць до січня–серпня 2014р. становлять 89,6% та 86,0% відповідно.
Перевищили рівень січня–серпня 2014р. по виробництву м’яса сільськогосподарські підприємства (крім малих) п’яти районів області: Глухівського (на 46,9%), Кролевецького (на 41,0%), Охтирського (на 29,9%), Великописарівського (на 3,5%), Липоводолинського (на 0,5%).
Виробництво молока збільшилося у 12 районах, а найсуттєвіше – у сільгосппідприємствах Глухівського (на 25,7%), Тростянецького (на 16,7%), Буринського (на 14,9%), Охтирського (на 12,4%).
В області за січень–серпень 2015р. у порівнянні з січнем–серпнем 2014р. у сільгосппідприємствах (крім малих) середній надій молока від однієї корови, у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада, збільшився на 248 кг і становить 3469 кг. Найвищі надої отримали підприємства Велико-писарівського (4136 кг), Тростянецького (4101 кг), Сумського (4038 кг) районів.