Мати-героїня з Лебедина удостоєна відзнаки Президента

Шанування матері – один з найсвятіших обов’язків людини і неоплатних боргів дітей. А ще людство і держава здавна шанують матерів, котрі народили, виростили та виховали не одну, дві, три, чотири, а п’ять та більше дітей. І серед високих державних відзнак найпочеснішою нагородою є звання Мати-героїня. Такої нагороди нещодавно удостоєна жителька з міста Лебедина Ганна Тарасівна Колісникова.

01 липня міський голова Анатолій Троян вручаючи Ганні Тарасівні відзнаку, привітав її з отриманням звання, подякував за особистий внесок у вихованні дітей в сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

«Кожне місто має свої багатства, наш скарб – подарований вами і такими жінками, як Ви. Діти це той наш здобуток, яким ми пишаємося. І сьогодні я вклоняюся кожній матері, яка виховує дітей в цей нелегкий час, яка розуміє, що наша нація повинна мати високоосвічених людей, які стануть основою для нашої держави», відзначив очільник міста.

Такими жінками з великої літери, як Ганна Колісникова, можна лише захоплюватись, адже попри нелегкий життєвий шлях, вона змогла не тільки народити, а й виховавати п’ятеро дітей, які стали порядними людьми.

Народилася Ганна Колісникова у нас на Лебединщині, в селі Кам’яному, у 1938 році. Після десятирічної школи, за направленням, поїхала на відбудову Донбасу. Майже 17 років пропрацювала вона на шахтах «Червоний партизан» та «Провалля». У 1972 році повернулася до Лебедина. Працювала у дитячому садку «Тюльпан» та на фабриці пластмасової фурнітури.

У Ганни Колісникової велика і дружня родина, що завжди її підтримує. Так і цього дня біля Ганни Тарасівни були найближчі їй люди, що привітали її з отриманням відзнаки «Мати-героїня». Загалом у жінки п’ятеро вже дорослих дітей, 10 онуків, 3 правнуки та 1 праправнук.

Бажаючи Ганні Тарасівні міцного здоров’я, миру, добра та благополуччя, міський голова підкреслив, що звання матері найбільш важливе серед усіх інших професій. Адже попри нелегкі будні, недоспані ночі, мати дає дорогу в життя майбутньому нашої нації.

1493

1495

1494

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *