Катерині Білокур присвячується

Мистецький захід, присвячений видатній українській художниці середини ХХ століття пройшов 18 червня ц.р. в Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва.

Катерина Білокур –  художниця світового рівня, чиї полотна геніально передають колоритну красу української природи, – розповідає ведуча заходу  Тетяна Криницька. Цього року знаменитій художниці виповнюється 115 років. А її роботи прикрашають десяти відомих музеїв та приватних колекцій.

Мистецький захід, на який завітали учні ЗОШ №1 – це привід замислитися над постаттю Білокур в контексті українського мистецтва не лише двадцятого сторіччя, а й загалом. Це одна з найбільш відомих і водночас незнаних українських художниць ХХ сторіччя. Катерина Білокур – художниця світового рівня зі своїм виразним рядом, мовою і унікальністю, що почала творити незадовго до Другої світової війни, коли суспільство особливо потребуло надії, яку давала Катерина у своїх яскравих роботах.

Зазвичай, згадування імені Катерини Білокур викликає дуже буквальну асоціацію з квітковими мотивами. Проте творчість Білокур, розповідає Тетяна Криницька, має значно глибший екзистенційний вимір, а біографія художниці – надзвичайно яскрава і актуальна історія про долю геніальної жінки, яка прагнула займатись мистецтвом в українській провінції на тлі тяжких історичних і політичних обставин ХХ сторіччя.

Для повноти сприйняття творчого світу видатної художниці в музеї були представлені численні репродукції та альбоми з роботами Катерини Білокур, із якими залюбки знайомилися учні школи, а також показано біографічний фільм про Катерину Білокур.

1469

1470

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *