Стан галузі тваринництва у районах у січні–березні 2015р.

За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні–березні 2015р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 16,7 тис.т, молока – 84,0 тис.т, яєць – 84,4 млн.шт. Порівняно з аналогічним періодом 2014р. обсяги виробництва молока, м’яса та яєць складають 99,2%, 89,8 та 87,7% відповідно.

У сільськогосподарських підприємствах виробництво молока збільшено на 7,3%. Обсяги виробництва яєць та м’яса до січня–березня 2014р. становлять 78,8% та 75,8% відповідно.

Перевищили рівень січня–березня 2014р. по виробництву м’яса  сільськогосподарські підприємства (крім малих) у трьох районах області: Кролевецькому (на 35,9%),  Недригайлівському (на 11,1%), Охтирському (на 7,1%). Виробництво молока збільшилося у 12 районах, а найсуттєвіше – у сільгосппідприємствах Тростянецького (на 27,2%), Недригайлівського (на 24,2%), Путивльського (на 21,4%).

В області за січень–березень 2015р. у порівнянні з січнем–березнем 2014р. у сільгосппідприємствах (крім малих)  середній надій молока від однієї корови, у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада, збільшився на 92 кг і становить 1085 кг. Найвищі надої отримали підприємства Тростянецького (1503 кг), Сумського (1366 кг), Великописарівського (1253 кг) районів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *