Новосформована громадська рада Лебедина приступає до роботи

Розвиток громадського суспільства, залучення громадськості до процесу вирішення питань місцевого значення є одним з пріоритетів діяльності виконавчого комітету міської ради. Саме тому, 20 березня ц.р., в міській раді відбулося засідання громадських організацій. Мета – створення Громадської ради міста. Така ініціатива зацікавила та зібрала в одному приміщенні представників більше двох десятків організацій, діючих в Лебедині.

Зазвичай саме активні люди, які не тільки бажають змін, а й намагаються для цього щось робити, і створюють громадські організації. Втім, кожна така організація має вузький спектр напрямків діяльності, а подекуди (причини можуть бути різними) організації взагалі існують лише на папері. Тому пропозиція виступити за всіма напрямками єдиним громадським активом не могла не зацікавити активних лебединців. 

Після тривалих обговорень, новий склад Громадської ради міста був затверджений у кількості 29 осіб, що взяли участь в установчих зборах. Зокрема, серед них: 14 голів та представників міських громадських організацій, в т.ч. 3-х молодіжних, 2 представника спілок і об’єднань, по одному представнику від благодійної організації, профспілкової організації, недержавних друкованих ЗМІ, об’єднань громадян за інтересами та 9 представників органів самоорганізації населення.

Новостворена Громадська рада покликана, на думку міського голови, спряти співпраці влади і громадськості та соціальному діалогу, об’єднуючи зусилля громадськості для спільного вирішення існуючих проблем. ГР повинна стати, свого роду, «майданом» для діалогу, обміну думками, обговорення проблем, можливих рішень тощо.  Анатолій Троян також висловив сподівання, що новостворена громадська рада буде дієвою,  і працюватиме в інтересах громади всього міста.

Члени нового консультативно-дорадчого органу у ході засідання обрали голову Громадської ради. Нею стала активний учасник  попередніх складів ради, представник Всеукраїнського комітету захисту прав дітей в м. Лебедині – Надія Василівна Антипенко. Її заступником обрано голову Лебединської міської громадської організації «Центр соціально-гуманітарного розвитку «Рідний край» Володимира Івановича Кравченка. Володимир Кравченко – історик, краєзнавець, що більше 10 років до виходу на пенсію очолював міський художній музей ім. Б.К. Руднєва.

Новообраний голова Громадської ради Лебедина – Надія Антипенко так коментує роль і значення Громадської ради: «Це неабияка можливість взаємодіяти громадським організаціям між собою та координувати спільні дії. Але головна її задача – запустити усі можливі механізми активної участі громадськості у вирішенні проблем міста, наболілих питань наших жителів, дати можливість людям не лише знати як розвивається Лебедин, а й справді долучитися до цього процесу, і кожному особисто, і в складі тої чи іншої громадської організації».

В ході обговорення члени ГР порушили низку актуальних питань, які необхідно вивчити та обговорити на наступних засіданнях. Це, зокрема, нагальна необхідність проведення робіт з благоустрою, ремонту доріг, освітлення, регулювання чисельності бродячих собак, питання щодо використання аеродромних плит для будівництва об’їзної дороги навколо міського центру, а також будівництво каплички і бювету на місті зруйнованої у 30-ті роки ХХ ст. Іллінської церкви. Громадською радою заплановано й проведення «круглого столу» для обговорення питання підвищення тарифів.

0776

0782

[layerslider id=”46″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *