Шкільне життя, як весна, барвами багате

Останніми роками все частіше піднімається питання про використання інноваційних технологій у виховному процесі. Це не лише нові технічні засоби, але й нові форми і методи роботи. Саме такою була тема семінару-практику для заступників директорів з виховної роботи та класних керівників загальноосвітніх шкіл міста, який відбувся нещодавно на базі Лебединської ЗОШ № 1.

Присутні мали можливість ознайомитися із інноваційними технологіями в діяльності заступника директора з виховної роботи, класних керівників та умовами ефективності щодо організації та проведення шкільних свят, виховних заходів, які представила заступник директора з навчально-виховної роботи Лебединської ЗОШ № 1 Тимошенко І.М.

Життя, як мить, єдина мить,
Махне крилом – і пролетить…
Але в цю мить, коротку мить,
Було і сонце і блакить.

Саме цими рядками було розпочато засідання, яке провела педагог-організатор Туманова Л.С. для членів учнівського парламенту «Успіх» під назвою «Я люблю тебе, життя!».

Найцінніше, що є для людини – це її життя. Воно дається їй тільки раз і кожній – своє. Довге чи коротке, неповторне і звичне, радісне і сумне, солодке як мед, і гірке, як полин, воно триває лише один раз, і його не можна прожити двічі.

В ході даного заходу учні визначали що таке життя, як потрібно жити, який слід повинна залишити людина на землі, що потрібно для щасливого життя. Після перегляду відео про ситуації, які трапляються у житті людей, неодноразово було наголошено та тому, що найважливіше та складніше будувати своє  життя, а пристосовуватися – легше та простіше, але це не цікаво.  Досить серйозно учні замислилися над своєю метою, яку бажають здійснити протягом тижня, року та всього життя. Учні писали своє бажання на листочках та прикріпили на символічне «Дерево Життя», яке згодом ожило від дитячих мрій.

Наприкінці заходу було доведено, що життя неповторне, й у кожного воно своє. Людина від природи має певні, притаманні тільки їй обдарування, вона наділена розумом, тому здатна творити свою долю сама, але для цього потрібно працювати над собою, мати активну життєву позицію.

0619

Життя є дар Божий і ми повинні його свято берегти.

Завершився семінар-практикум літературно-музичною композицією «Зиму проводжаємо – весну зустрічаємо», яка була представлена учнями 2-11 класів під керівництвом Туманової Л.С.

У святково прикрашеній залі під звуки дивовижної мелодії подякувавши Матінці-Зимі за сніжок, за веселі гірки, Різдвяні свята передали владу Весні-Красній, яка вже прийшла до нас, а допомогла у цьому Масляна. Учасники заходу інсценізували присутнім дійство, яке тривало цілий тиждень, щовечора збиравши молодь на вечорниці. Тиждень Масниць починався з понеділка.

Та, мабуть, найбільше запам’яталося це смачні, вареники зі сметаною на різний смак: з сиром, капустою та картоплею якими частувала всіх присутніх сама Масляна пообіцявши на наступний рік знову завітати з подарунками.

Після всього заходу приємні та позитивні враження залишилися не лише у присутніх гостей, а й у всіх учасників.

Учасники семінару-практикуму обговорили виховні заходи, обмінялися думками, виробили методичні рекомендації з теми засідання.


ЗОШ №1

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *