На захисті майнових прав дітей-сиріт

Прокуратура Лебединського району приділяє значну увагу захистові майнових прав дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Так, вивчивши стан дотримання законодавства у вказаній сфері, прокуратурою Лебединського району встановлено, що двоє дітей, 2011 та 2013 років народження, після смерті батька отримали законне право на успадкування земельних часток (паїв) загальною площею близько 8 га та вартістю 196 тис.грн.

Однак протягом більш ніж 2 років питання визнання права власності за дітьми-сиротами відповідними компетентними органами не вирішувалось.

Згідно зі ст. 36-1 Закону України «Про прокуратуру» підставою представництва в суді інтересів громадянина є його неспроможність через фізичний стан, недосягнення повноліття, похилий вік, недієздатність або обмежену дієздатність самостійно захистити свої порушені чи оспорюванні права або реалізувати процесуальні повноваження.

Таким чином, на захист майнових і житлових прав та інтересів дітей стала прокуратура Лебединського району.

В інтересах неповнолітніх до суду подано відповідну позовну заяву визнання права власності на земельні частки (паї) як на спадкове майно.

Рішенням Лебединського районного суду позов прокурора задоволено в повному обсязі.

В.о. прокурора Лебединського району,
юрист 1 класу І. Зайцев

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *