Правила поведінки і дії населення при загрозі ураження парами ртуті

Пари ртуті, внаслідок забруднення ними приміщень квартири або будинку (суб’єкта господарської діяльності, особливо шкіл, дитячих дошкільних закладів, тощо), відрізняються високою токсичністю для будь-яких форм життя. Отруєння людини парами ртуті розвивається протягом 8-24 годин і виражається загальною слабкістю, головним болем, болем при ковтанні, підвищеною температурою, катаральними явищами дихальних шляхів. Після з’являються болі ясен, в животі, розлад шлунку, а іноді запалення легенів.

Перш за все треба негайно залишити приміщення, де виявлено забруднення парами ртуті, негайно вивести людей за його межі.

Хронічна інтоксикація розвивається за тривалий час і протікає без явних ознак захворювання, потім з’являється підвищена втома, слабкість, сонливість, апатія, емоційна нестійкість, головні болі, головокружіння. Нерідко послаблена пам’ять.

Категорично заборонено зберігати харчі, палити цигарки і приймати їжу в приміщеннях, де виділяються пари ртуті та її сполук.

Зніміть одяг, прийміть душ, прополощіть рот 0,25% розчином перманганату калію і необхідно почистити зуби.

Негайно зверніться за медичною допомогою.

0677

Для захисту від парів ртуті, які перевищують гранично допустимі концентрації використовуйте промислові фільтруючі протигази і респіратори.

Негайно зверніться до управління (відділу) з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення району (міста обласного підпорядкування) для організації робіт з демеркуризації заражених приміщень (квартири, будинку).

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *