Де у Лебедині можна укритися у разі виникнення надзвичайної ситуації

У зв′язку з подіями, що відбуваються на сході країни жителі нашого міста все частіше задають питання: «Де укритися у випадку виникнення надзвичайної ситуації?». Перш, ніж відповісти на це запитання хочеться коротко пояснити.

По-перше, людина, яка потрапляє в зону дії факторів надзвичайної ситуації повинна не піддаватися паніці, по можливості заспокоїтися і правильно зорієнтуватися в обстановці.

По-друге, на території міської ради достатньо підземного простору для укриття всього населення міста Лебедина. Це захисні споруди, які включають в себе протирадіаційні укриття, підвальні приміщення, найпростіші заглиблення, погріба та льохи. Правильно підготувавши їх можна забезпечити свою безпеку.

В засобах масової інформації вже повідомлялися адреси захисних споруд (протирадіаційних укриттів) підприємств, установ, організацій, та  окремих підприємців, в яких можна буде укритися у випадку надзвичайної ситуації. Втім укритися в цих спорудах можна буде тільки тоді, коли ви знаходитесь біля цих об′єктів. Основна ж частина населення укриттю підлягає в тому місці, де вона проживає – в підвальних приміщеннях багатоповерхових будинків та підвальних приміщеннях будинків приватного сектору.

Тому підготувати ці підвальні приміщення – основне завдання для всіх.

Керівники житлово-експлуатаційних організацій вже розпочали роботу по приведенню підвальних приміщень до можливого прийому людей. Перед входом в приміщення буде розміщено покажчик «Укриття». Прохання до усіх громадян міста долучитися до цієї роботи, як у багатоповерхових будинках, так і в приватному секторі.

Окрема вимога до керівників підприємств, установ, організацій та приватних підприємців – забезпечити виконання вимог законодавства щодо укриття своїх працівників при виникнення надзвичайної ситуації. Готовність укриттів для підлеглих на Вашій совісті, Ваша відповідальність.

Лише спільними зусиллями ми захистимося від можливої біди.


Відділу мобілізаційно-оборонної роботи та з питань НС

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *