За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні 2015р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 6,5 тис.т, молока – 25,8 тис.т, яєць – 26,3 млн.шт. Порівняно з аналогічним періодом 2014р. виробництво молока збільшено на 2,8%. Обсяги виробництва м’яса та яєць до січня 2014р. складають 91,5% та 88,3% відповідно.
У сільськогосподарських підприємствах виробництво молока збільшено на 7,8%. Обсяги виробництва яєць та м’яса до січня 2014р. становлять 81,6% та 75,0% відповідно.
Перевищили рівень січня 2014р. по виробництву м’яса сільськогосподарські підприємства (крім малих) 6 районів області, з них найсуттєвіше – Охтирського (у 1,9 раза), Середино-Будського (на 43,8%), Конотопського (на 22,0%). Виробництво молока збільшилося у 14 районах, а найсуттєвіше – у сільгосппідприємствах Путивльського (на 28,4%) та Тростянецького (на 26,6%).
В області за січень 2015р. у порівнянні з січнем 2014р. у сільгосппідприємствах (крім малих) середній надій молока від однієї корови, у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада, збільшився на 45 кг і становить 354 кг. Найвищі надої отримали підприємства Тростянецького
(511 кг), Сумського (463 кг) та Великописарівського (408 кг) районів.