Смітиш на вулицях – не жалійся на долю

Кожен з мешканців нашого міста хоча б раз у житті викинув який-небудь фантик, недопалок, пляшку, банку і т.д. і т.п. на землю з балкона, автомобіля, просто гуляючи, дихаючи “свіжим” повітрям.

Настає весна. Сонечко пригріває. Скоро сніг почне танути. Природа починає оживати після зими. І замість того, щоб бачити, як дітвора пускає кораблики, спостерігаєш за пропливаючим сміттям. Приємно прогулюватися по папірцях, йогуртам, пакетам та мішкам з сміттям. І кожного разу, коли виходиш на вулицю, задаєшся питанням: “Коли ж буде у нас чистота?”

Хочу відразу передбачити і виключити питання і висловлювання наступного плану: “У нас в місті мало спеціальних урн для сміття!”; “У нас погано працюють комунальні служби”; “У нас мало туалетів” і т.п. Як видно з’являються безліч питань, а відповідь знаходиться поруч  – адже в нашому місті є спеціалізоване підприємство, що займається вивезенням сміття по приватному сектору відповідно до укладеного договору.

Так коли ж припинитися цей бардак? Навіщо ми гадимо самі собі, а потім дивуємося: “Як же у нас брудно в місті!” Та перед тим, як звинувачувати владу (а також усіх крім себе), що місто потопає в смітті слід задуматися «ХТО Ж СМІТИТЬ?».

Невже в наших квартирах такий же “срач”? Зрозуміло, що теж буває лінь прибратися у будинку, але я не впевнений, що багато перетворюють свою квартиру в смітник! Або є такі? В даному випадку я говорю про БІЛЬШІСТЬ людей!


Управління ЖКГ

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *