Лебединці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

У лютому Україна відзначає річницю трагічних подій, що сталися на Євромайдані, та вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Для кожного свідомого громадянина, для усього нашого народу – це данина громадянській відвазі, силі духу учасників Революції гідності та нагода гідно вшанувати пам`ять самовідданих патріотів, які поклали життя на вівтар служіння Вітчизні.

З цієї нагоди, 20 лютого, у Лебедині відбувся мітинг-реквієм на честь загиблих під час Революції Гідності. Біля пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні» зібралися небайдужі городяни, щоб вклонитися пам’яті Героїв та вшанувати відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України.

“Сьогодні наш обов’язок – вшанувати тих, хто тоді без зброї загинув за Україну. Сьогоднішній мітинг-реквієм – це нагадування, що усі ми пам’ятаємо подвиг Героїв Небесної Сотні”, – відзначив міський голова Анатолій Троян.

Революція гідності змінила свідомість мільйонів людей, які постали проти несправедливості, диктатури, корупції, за свободу слова, свободу вибору, свободу протесту, за право на гідне життя у своїй країні, відзначили Почесний громадянин міста Лебедина Борис Ткаченко та директор медичного училища Олександр Удодік. І сьогодні лебединці низько вклоняються тим патріотам, які розпочали і продовжують боротьбу за українську незалежність.

0551
0556
0560
0561

У цей день, разом з Героями Небесної Сотні, жителі міста згадують і своїх земляків, які після подій на Майдані, віддали життя за Україну в зоні АТО. Це Богдан Брисенко, Сергій Мякотін, Олександр Нестеренко. Їх життя, сповнене жертовності та непідробного патріотизму є незаперечним прикладом для лебединців.

Мітинг завершився покладанням квітів до пам’ятного знаку та піснею «Повертайтесь живими» у виконанні солістки міського центру культури і дозвілля Олени Червяк.

[layerslider id=”39″]


Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *