Харчування дітей у лебединських школах: пошук виходу з “лабіринту проблем”

Лебединські батьки школярів б’ють на сполох – у школах зменшена вартість харчування для учнів 1-4 класів.

Як пояснює відділ освіти, до 2015 року було безкоштовне харчування для усіх без винятку учнів 1-4 класів. Раніше це фінансувалося статтею з державного бюджету, яку як субвенцію направляли у місцевий бюджет, а в 2015 році нам цих коштів не дали. І тепер місцеві органи влади можуть приймати рішення, чи продовжувати це харчування, чи ні, відповідно до того, чи є у них кошти чи ні.

На сьогодні з такою проблемою зіткнувся не тільки Лебедин, а й всі міста України. Деякі міста відмовляються від гарячого харчування учнів 1-4 класів взагалі, інші ж до цього часу ще визначаються звідки взяти кошти.

Щодо нашого міста, то в Лебедині, раніше за інші міста Сумської області, виділені кошти на харчування учнів 1-4 класів. 16 січня 2015 року при затвердженні міського бюджету, передбачені кошти, на перше півріччя 2015 року, в сумі 142 тис. 560 грн. на харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів з розрахунку 2.40 грн. на 1 учня в день.

При врахуванні батьківської плати, обрахована вартість харчування 1 учня в загальноосвітніх навчальних закладах Лебедина з 01.01.2015 року складає 6 грн. в день.

Крім того учні пільгових категорій забезпечені безкоштовним гарячим харчуванням з 1 по 11 клас.


Відділ освіти

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *