У Лебедині відзначили свято Водохреща

19 січня жителі Лебедина, як і всі православні, відзначили Хрещення Господнє – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. За давніми повір’ями вода в цей день має цілющі властивості, а купання на Хрещення очищає душу і тіло.

В день святкування Водохреща лебединці традиційно зібралися біля озера, щоб взяти участь в урочистому обряді посвячення води. Святкове дійство проходило у супроводі пісень міського колективу «Лебедина пісня».

На святі також був присутній міський голова Анатолій Троян, який привітав громаду зі святом Водохреща, побажав усім божого благословення, здоров’я, щастя. А всім хто сильний духом і фізично загартований побажав відчути силу священної води.

Під час святкування Водохреща, благочинний міста Лебедина отець Миколай разом із священнослужителями провів обряд посвячення води, а також освятив віруючих та воду, яку люди принесли з собою.

«Вірую, що всі лебединці – учасники святкування Водохреща наповнилися життєдайною енергією, а хрещенська вода подарує людям здоров‘я й наснагу та захистить від лиха», зазначив отець Миколай.

З року в рік бажаючих окунутися в освяченій водоймі стає все більше. І цього разу на березі озера зібралося чимало лебединців, які не лише споглядали за дійством, а й мали силу волі доторкнутися до святої води.

Про комфорт і безпеку лебединців подбали завчасно: на березі працювали намети для переодягання з обігрівачами, горіло багаття, а до води підходив дерев’яний настил.

Святкування Водохреща не обмежилося лише освяченням води та зануренням в ополонку. Усіх присутніх на святі запрошували скуштувати смачних вареників та шашликів.

[layerslider id=”26″]


Відділ з питань внутрішньої політики

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *