ЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ У ГРУДНІ 2014 РОКУ

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у грудні 2014р. індекс споживчих цін (ІСЦ) по області становив 102,9%, по Україні – 103,0%, за січень-грудень 2014 року – 124,7%, по Україні – 124,9%.

На споживчому ринку області у грудні 2014р. індекс цін на продукти харчування та безалкогольні напої становив 104,2%. Серед продуктів харчування на 14,1% подорожчали овочі. На 7,2% стали коштувати більше хліб і хлібопродукти (у т.ч. крупи гречані зросли в ціні на 62,7%), на 6,1% – кава, чай, на 5,7–1,4% підвищились ціни на фрукти, рибу та продукти з риби, молоко, сир та яйця, олію та жири, інші продукти харчування, м’ясо та м’ясопродукти. Водночас на 1,5% став коштувати менше цукор.

На споживчому ринку непродовольчих товарів та послуг зросли ціни (тарифи) на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, також дорожчими стали одяг і взуття.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива збільшились за рахунок підвищення тарифів на гарячу воду, опалення.

Дещо зросли ціни  у сфері охорони здоров’я, відпочинку і культури. Підвищення цін (тарифів) на транспорт було зумовлене подорожчанням автомобілів, палива та мастил.

На рівні цін листопада залишились ціни (тарифи) у сфері зв’язку та освіти.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *