Концерт «Дзвони Чорнобиля»

Пройшло більше 28 років, як на Чорнобильській АЕС сталася аварія, що змінила життя сотень тисяч українських сімей. Жителі нашого міста – рятувальники, військові, інженери, медики – серед перших узяли активну участь у ліквідації наслідків катастрофи.

Щоб низько вклонитися справжнім героям України, 12 грудня ц.р., напередодні Дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, лебединці зібралися в актовому залі медичного училища ім. проф. М.І. Сітенка. Разом з лебединцями гостями свята були й ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС з інших регіонів України, що відпочивають в санаторії «Токарі».

Це скорбна дата в історії нашої країни. Тож, в.о. міського голови Людмила Химич ще раз підкреслила, що в цей день ми вшановуємо тих, хто, не шкодуючи свого здоров’я, самовіддано виконав свій обов’язок і став на шляху згубної радіації. У скорботі лебединці схиляються перед тими, хто загинув, рятуючи рідну землю і все людство від наслідків найбільшої в світовій історії техногенної катастрофи.

На знак шани та вічної вдячності ліквідатори з міста Лебедина та активісти громадської організації «Союз Чорнобиль»  Андрій Зубко та Павло Чуйко були відзначені грамотами міського голови – за проявлену мужність і героїзм при ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, а також патріотичне виховання молоді та активну громадську роботу.

Привітав ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС і голова міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Анатолій Калініченко. Після теплих слів і нагороджень на чорнобильців чекав концерт від міського відділу культури та туризму.

Сьогодні в Лебедині проживає  240  учасника ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС, з них та 48 дітей. Крім цього на обліку перебуває 17 дружин померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою. Саме на честь цих людей і відбувся концерт.

[layerslider id=”15″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *