Гра світла і барв

Саме таке враження лишається після відвідання виставки нашого місцевого художника Віталія Соханя, яка відкрилася 11 грудня в Лебединському краєзнавчому музеї. Приємно, що це вже не перша виставка художника в нашому місті, і кожного разу майстер представляє все нові й нові роботи.

Його картини, виконані змішаною технікою (полотно, олія, декоративні елементи), дійсно приносять радість та тепло в сучасне життя. На полотнах багато квітів, сонця, тепла, природи. Деякими з них тут-таки хочеться прикрасити своє помешкання.

На відкриття виставки зібралися друзі та близькі художника, учні та студенти нашого міста, гості. В.о. міського голови Людмила Химич відзначила гру барв та світла у представлених творах, гармонійне поєднання яскравих кольорів. Вона зауважила, що на картинах можна побачити як талант так і бажання працювати.

Віталій Сохань не тільки художник, а й графік, скульптор та різьбяр по дереву. Кожна рама на всіх двадцяти картинах експозиції виготовлені майстром власноруч. Гості виставки, серед яких був і народний артист України Валентин Бурий погоджуються, що коли дивишся на ці роботи – хочеться житии та радіти. Теплі слова майстру сказали й представники районної влади.

Сам же художник подякував гостям, рідним і близьким – за підтримку, адміністрації музею – за надану можливість показати свої твори. А всім художникам-початківцям побажав досягти професійної майстерності та втілення задумів. Останні в розмовах між собою визнали довершеність представлених робіт: «створені для тих, хто знається на цьому». Особливо їм сподобалися вишукані композиції, виконані в яскравих кольорах, світлова хвиля в яких захоплює уяву.

Художня виставка організована в рамках реалізації проекту «Нові імена в палітрі Сумщини» та обласної виставки – конкурсу робіт художників і майстрів декоративно – прикладного мистецтва, що претендують на отримання й підтвердження звання «Народний майстер Сумщини 2014-2015».

[layerslider id=”14″]
Відділ з питань внутрішньої політики
Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *