Делеговані повноваження: виконання забезпечується

Демократичний розвиток суспільства передбачає забезпечення поєднання загальнодержавних та місцевих інтересів. На практиці в нашій країні це реалізується, зокрема, в делегуванні окремих повноважень виконавчої влади органам місцевого самоврядування. Виконання в системі місцевого самоврядування делегованих повноважень сприяє соціально-економічному розвитку територіальних громад та підвищенню якості надання населенню адміністративних і соціальних послуг. При цьому контроль за виконанням делегованих повноважень залишається за виконавчою владою.

Відповідно до ст. 38 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», до делегованих виконавчим органам місцевого самоврядування повноважень відноситься «вирішення… питань про проведення зборів, мітингів, маніфестацій і демонстрацій, спортивних, видовищних та інших масових заходів; здійснення контролю за забезпеченням при їх проведенні громадського порядку».

Нещодавно Сумською облдержадміністрацією проведена планова перевірка діяльності виконкому Лебединської міської ради в частині здійснення цих повноважень.

Перевіркою встановлено, що міськвиконкомом за період з 21.09.2013 р. до 27.11.2014 р. погоджувалося проведення 28 заходів (в т.ч. які тривали понад 1 день – щоденні мітинги), ініційованих і проведених міськими організаціями політичних партій та громадських формувань. Зокрема, проведено 25 мітингів та мітингів-пікетів, 8 громадських зібрань, 1 громадська панахида, 2 духовно-посвітницьких заходи, 1 мирне зібрання та встановлення 45-ти наметів для поширення агітаційної літератури.

На виконання ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.39 Конституції України виконавчий комітет Лебединської міської ради забезпечує безперешкодне проведення масових акцій, організованих у рамках чинного законодавства.

Порушень законодавства з боку виконавчих органів міської ради та міськвідділу УМВС України в Сумській області перевіркою не виявлено. Позовів до суду щодо заборони проведення акцій або неправомірних дій не було.

Відділ з питань внутрішньої політики
Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *