Вода в мікрорайоні «Черемушки» стала чистішою

Протягом останніх днів значно покращилася якість питної води в мікрорайоні військового містечка. Цьому сприяло очищення трубопроводів зовнішніх мереж водогону, що з 26 листопада по 4 грудня проводила організація з міста Києва «Рона-інженірінг». За десять днів працівниками підприємства очищено 3263 м трубопроводів.

Слід відзначити, що даний водогін побудований ще наприкінці 30-х років ХХ століття, і останні кілька десятиліть не знав ні капітального ремонту, ні подібних заходів з очистки.

Як пояснює начальник управління ЖКГ Микола Лиходід «За період експлуатації мережі водогону на стінках труб утворились відкладення, що значно зменшило умовний прохід труб та негативно впливало на якість води. Зменшення проходження води в мережі змушувало постійно підвищувати тиск, а отже й збільшувалися витрати на енергоносії та зростала кількість поривів».

Разом з очищенням трубопроводів виконано й очистку водонапірної башти. По завершенню робіт проведено обов’язкове хлорування мережі водогону. Всі роботи були проведені за рахунок міського бюджету.

При попередньому дослідженні зразків води, що були взяті «до» і «після» виконання робіт, спостерігається значне покращення якості води по хімічному складу та на бактеріальному дослідженні.

Покращення якості води відзначають і самі жителі мікрорайону. Загалом, на сьогодні в мікрорайоні «Черемушки» абонентами КП «Водоканалу» є порядку 800 квартир, в яких проживає до 2000 жителів міста.

Відділ з питань внутрішньої політики
Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *