Розглянуті питання дотримання соціально-трудових відносин

Питання дотримання соціально-трудових відносин у суб’єктів господарювання різних форм власності розглядалися 08 грудня ц.р. під час останньої апаратної наради.

Як відзначив у своєму виступі начальник управління праці та соціального захисту населення Олександр Лимар, сьогодні головним завданням міської влади є збільшення кількості робочих місць шляхом легалізації тіньового сектора економіки і підвищення рівня заробітної плати.

Зокрема, з початку року в місті створені нові робочі місця для 199 працівників. Серед суб’єктів господарювання найбільше нових робочих місць – 159 створено для працівників у фізичних осіб-підприємців, 40 – роботодавцями на підприємствах, ще 15 осіб із числа само зайнятих відкрили власну справу. За видами діяльності найбільша частка новостворених робочих місць припадає на торгівлю.

Робочою групою, що діє при міськвиконкомі обстежено 41 суб’єкт господарювання. Виявлено 24 порушення трудового законодавства, в тому числі легалізовано 19 працівників.

Відзначено незначне зростання (на 0,3%) середньомісячної заробітної плати одного штатного працівника – до 2241 грн.

Також в числі першочергових завдань, якими опікується міська влада – своєчасна виплата заробітної плати та погашення боргів з неї. На сьогодні заборгованість із виплати заробітної плати по місту становить – 1 млн. 123,3 тис. грн. Борг належить ПАТ ДЕЗ «Темп».

Міськвиконком спільно з іншими службами, в межах повноважень, постійно вживає відповідних заходів щодо забезпечення контролю за станом виплати та погашення заборгованості із заробітної плати працівникам міста. Зокрема, проведено 11 засідань комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати. Комісією узгоджено графік виплати боргів.

З початку року також проведено правову експертизу 12 колективних договорів, в 1 договір внесені зміни. Всього в Лебедині діє 58 колективних договорів, умовами яких охоплено 3312 працюючих.

Відділ з питань внутрішньої політики
Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *